Reklamní sdělení
english1to1 - výuka angličtinyhttps://www.english1to1.czSPEAKING IS EASY - obecná a obchodní angličtina, konverzace, děti, maturanti, Cambridge zkoušky.
SOS Nápojehttps://www.sos-napoje.czCola, rum, před váš dům. Rozvoz Alko-nealko! Uničov, Šternberk a okolí.
Cepelsnakeshttps://www.uzovka-cervena.czChov a prodej barevných forem užovky červené , heterodonů, Krajty královské a korálovek

karbanátek od babičky

 

Zde je klasický recept:

suroviny:

  • 500 g mletého masa (hovězí, vepřové nebo směs obojího)
  • 1 cibule, jemně nasekaná nebo nastrouhaná
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 1 vejce
  • 3 lžíce strouhanky nebo suchého pečiva
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1/2 lžičky majoránky
  • 1/2 lžičky sušeného česneku
  • sůl a pepř dle chuti
  • olej nebo sádlo na smažení

postup:

  1. V míse smíchej mleté maso, cibuli, česnek, vejce a strouhanku nebo suché pečivo. Dobře promíchej, aby se všechny suroviny spojily.
  2. Přidej mletou papriku, majoránku, sušený česnek, sůl a pepř. Opět vše důkladně promíchej, dokud nemáš hladkou směs.
  3. Z hmoty vytvaruj placky o tloušťce přibližně 1,5 cm.
  4. Rozpal olej nebo sádlo na pánvi a na středním ohni opatrně opeč karbanátky z obou stran, dokud nejsou zlatavé a propečené.
  5. Poté můžeš karbanátky přendat na talíř a nechat je odpočinout chvíli před podáváním. To je důležité, aby se šťáva uvnitř karbanátků rovnoměrně rozložila.

 

Karbanátky můžeš podávat jako hlavní jídlo s bramborem.