Reklamní sdělení
Ateliér vitráže tiffany Kybicováhttps://www.atelierholubidum.czRuční výroba vitráží a obrazů, originální umění, kurzy vitráže Tiffany, zakázková výroba, malba
Jsme výhradním dovozcem pomůcek https://www.guamani.czJsme výhradním dovozcem pomůcek pro výcvik psů "Z Polytanu SK" pro Českou republiku. Z
Zlatnictví Helenahttps://www.zlatnictvihelena.czprodej šperků ze zlata a stříbra,výroba na zakázku ,snubní a zásnubní prsteny, diamantové šperky
šašlik
Oblíbený pokrm v mnoha zemích, včetně Česka.
Potřebuješ následující ingredience:
- 500 g vepřového nebo kuřecího masa, nakrájeného na kostky
- 1 cibule, nakrájená na větší kousky
- 1 paprika, nakrájená na větší kousky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1/4 šálku (60 ml) olivového oleje
- 1/4 šálku (60 ml) octa
- 2 lžičky soli
- 1 lžička mletého černého pepře
- 1 lžička mleté sladké papriky
Postup:
- V míse smíchej olivový olej, ocet, sůl, pepř a sladkou papriku.
- Do směsi přidej nakrájené maso, cibuli, papriku a česnek. Dobře promíchej, aby bylo maso a zelenina dobře obalené marinádou.
- Přikryj misku a nech maso marinovat v lednici alespoň 2 hodiny, ideálně přes noc.
- Poté namoč dřevěné špejle do vody, aby se nepřipálily při pečení.
- Na každou špejli následně navlékni kus masa, cibuli a papriku, dokud nenaplníš celou špejli.
- Griluj šašlik na roštu nebo na grilu asi 10-15 minut, občas obracej, dokud maso není upečené.
- Podávej s rýží, chlebem nebo salátem.