Reklamní sdělení
Zlatnictví Helenahttps://www.zlatnictvihelena.czprodej šperků ze zlata a stříbra,výroba na zakázku ,snubní a zásnubní prsteny, diamantové šperky
Chytrý výpishttps://chytryvypis.czUrychlíme procesy ve vašem e-shopu. Ověřujte bankovní převody efektivně.
Cepelsnakeshttps://www.uzovka-cervena.czChov a prodej barevných forem užovky červené , heterodonů, Krajty královské a korálovek

šašlik

Oblíbený pokrm v mnoha zemích, včetně Česka.

Potřebuješ následující ingredience:

  • 500 g vepřového nebo kuřecího masa, nakrájeného na kostky
  • 1 cibule, nakrájená na větší kousky
  • 1 paprika, nakrájená na větší kousky
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1/4 šálku (60 ml) olivového oleje
  • 1/4 šálku (60 ml) octa
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička mletého černého pepře
  • 1 lžička mleté sladké papriky

Postup:

  • V míse smíchej olivový olej, ocet, sůl, pepř a sladkou papriku.
  • Do směsi přidej nakrájené maso, cibuli, papriku a česnek. Dobře promíchej, aby bylo maso a zelenina dobře obalené marinádou.
  • Přikryj misku a nech maso marinovat v lednici alespoň 2 hodiny, ideálně přes noc.
  • Poté namoč dřevěné špejle do vody, aby se nepřipálily při pečení.
  • Na každou špejli následně navlékni kus masa, cibuli a papriku, dokud nenaplníš celou špejli.
  • Griluj šašlik na roštu nebo na grilu asi 10-15 minut, občas obracej, dokud maso není upečené.
  • Podávej s rýží, chlebem nebo salátem.