Reklamní sdělení
Ateliér vitráže tiffany Kybicováhttps://www.atelierholubidum.czRuční výroba vitráží a obrazů, originální umění, kurzy vitráže Tiffany, zakázková výroba, malba
Jsme výhradním dovozcem pomůcek https://www.guamani.czJsme výhradním dovozcem pomůcek pro výcvik psů "Z Polytanu SK" pro Českou republiku. Z
Zlatnictví Helenahttps://www.zlatnictvihelena.czprodej šperků ze zlata a stříbra,výroba na zakázku ,snubní a zásnubní prsteny, diamantové šperky
sekaná dle babiččiných tradic
Zde je klasický recept na sekanou dle našich babiček.
Suroviny:
- 500 g mletého masa (hovězí nebo vepřové)
- 1 cibule, jemně nasekaná
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 1 vejce
- 3 lžíce strouhanky nebo suchého pečiva
- 2 lžičky mletého kmínu
- 1 lžička soli
- 1 lžička pepře
- 1/2 lžičky majoránky
- 1/2 lžičky papriky
- 2 lžíce oleje nebo sádla na osmažení
Postup:
- V míse smícháme mleté maso, cibuli, česnek, vejce a strouhanku nebo suché pečivo. Dobře promícháme, aby se všechny suroviny spojily.
- Přidáme kmín, sůl, pepř, majoránku a papriku. Opět vše důkladně promícháme, dokud nemáme hladkou směs.
- Z hmoty vytvarujeme placku o tloušťce přibližně 3 cm.
- Rozpálíme olej nebo sádlo na pánvi a na středním ohni opatrně opečeme sekanou z obou stran, dokud není zlatavá a propečená.
- Poté přeneseme sekanou do pekáče a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 30-40 minut, dokud není uvnitř zcela propečená.
- Hotovou sekanou můžeme podávat jako hlavní jídlo s bramborovou kaší.