Reklamní sdělení
Servis a opravy oken a dveříhttps://www.oknoservis1.czseřízení oken, dveří servis oprava oken a dveří výměna těsnění, kování oken a dveří, Havárie
SOS Nápojehttps://www.sos-napoje.czCola, rum, před váš dům. Rozvoz Alko-nealko! Uničov, Šternberk a okolí.
Podvladařská HAf dílna e-shophttps://kogitoeaster.websnadno.czRuční výroba obojků a vodítek z biothanu a hexy

sekaná dle babiččiných tradic

 

Zde je klasický recept na sekanou dle našich babiček.

Suroviny:

  • 500 g mletého masa (hovězí nebo vepřové)
  • 1 cibule, jemně nasekaná
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 1 vejce
  • 3 lžíce strouhanky nebo suchého pečiva
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička pepře
  • 1/2 lžičky majoránky
  • 1/2 lžičky papriky
  • 2 lžíce oleje nebo sádla na osmažení

Postup:

  1. V míse smícháme mleté maso, cibuli, česnek, vejce a strouhanku nebo suché pečivo. Dobře promícháme, aby se všechny suroviny spojily.
  2. Přidáme kmín, sůl, pepř, majoránku a papriku. Opět vše důkladně promícháme, dokud nemáme hladkou směs.
  3. Z hmoty vytvarujeme placku o tloušťce přibližně 3 cm.
  4. Rozpálíme olej nebo sádlo na pánvi a na středním ohni opatrně opečeme sekanou z obou stran, dokud není zlatavá a propečená.
  5. Poté přeneseme sekanou do pekáče a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 30-40 minut, dokud není uvnitř zcela propečená.
  6. Hotovou sekanou můžeme podávat jako hlavní jídlo s bramborovou kaší.