Reklamní sdělení
Svetsingle-svět osamělýchhttps://www.svet-single.czSvět osamělých lidí.Poznatky a rady.
Česká národní asociace kempingu https://www.cnacc.euRádi cestujete, kempujete? S karavanem nebo bez, na tom nezáleží. My jsme otevření všem.
Celostní koučink Písekhttps://www.morionlight.comKoučink, kraniosakrální terapie, tkáňové soli, Bachovy esence, produkty Finclub

sekaná dle babiččiných tradic

 

Zde je klasický recept na sekanou dle našich babiček.

Suroviny:

  • 500 g mletého masa (hovězí nebo vepřové)
  • 1 cibule, jemně nasekaná
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 1 vejce
  • 3 lžíce strouhanky nebo suchého pečiva
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička pepře
  • 1/2 lžičky majoránky
  • 1/2 lžičky papriky
  • 2 lžíce oleje nebo sádla na osmažení

Postup:

  1. V míse smícháme mleté maso, cibuli, česnek, vejce a strouhanku nebo suché pečivo. Dobře promícháme, aby se všechny suroviny spojily.
  2. Přidáme kmín, sůl, pepř, majoránku a papriku. Opět vše důkladně promícháme, dokud nemáme hladkou směs.
  3. Z hmoty vytvarujeme placku o tloušťce přibližně 3 cm.
  4. Rozpálíme olej nebo sádlo na pánvi a na středním ohni opatrně opečeme sekanou z obou stran, dokud není zlatavá a propečená.
  5. Poté přeneseme sekanou do pekáče a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 30-40 minut, dokud není uvnitř zcela propečená.
  6. Hotovou sekanou můžeme podávat jako hlavní jídlo s bramborovou kaší.